Profil extins detectie anticorpi anti-IgG alimente (Food Xplorer – FOX)
Informații generale
Food Xplorer (FOX) este un test de diagnostic pentru determinarea imunoglobulinei G (IgG) specifice împotriva 286 de alimente. FOX poate fi folosit pentru a stabili tipul de dietă și pentru a monitoriza starea alimentară, poate fi utilizat în cazul suspiciunii rezonabile de intoleranță alimentară cauzată imunologic și pentru diagnosticarea sensibilității la produsele alimentare.
Tipul III de Alergia alimentară este o reacție de hipersensibilitate întârziată care prezintă un răspuns sistemic al întregului corp care implică diferite organe si sisteme. Prin detectarea specificului alimentar Anticorpii IgG din serul uman, alergenii declanșatori pot fi ușor identificați, iar simptomele pot fi atenuate prin evitarea hranei corespunzatoare.
Grupele de alimente sunt:
- Carne
- Pește și fructe de mare
- Lactate și ouă
- Cereale și semințe
- Nuci/alune
- Boboase
- Fructe
- Legume
- Condimente
- Ciuperci comestibile
- Alimente noi
- Cafea și ceai
- Altele (Aspergillus mucegai negru, Agar Agar, drojdie de panificașie, drojdie de bere, soc, miere, hamei, M-transglutaminaza, lipiciul de carne, trestie de zahăr)
Specimen recoltat: sânge venos
Recipient de recoltare : vacutainer cu gel separator
Prelucrare necesară după recoltare: se separă serul prin centrifugare și se păstrează la 2-8°C sau la -20°C
Volum proba: ser 0,5 mL
Stabilitate probă: la 2-8° C, timp de 7 zile
Metodă: ELISA multiplex
Cauze de respingerea a probei: specimen intens hemolizat sau care nu a fost păstrat în condiții optime.