Profil DIABETUL SUB CONTROL
Diabetul zaharat de tip II este cel mai des întâlnit dintre toate cazurile înregistrate. Vârsta cazurilor cu diabet de tip II „întinerește” și este într-o continuă creștere.
Diabetul zaharat se dezvoltă din mai multe motive cum ar fi: malnutriție, stres, infecții virale, lipsa de somn dar se mai transmite și ereditar etc. Rezultatul îmbolnăvirii cu diabet zaharat afectează modul în care corpul metabolizează zahărul în organism.
Diabetul se dezvoltă treptat fără să se facă resimțit în stadiile inițiale. În cazul diabetului zaharat de tip II, organismul pacientului fie este rezistent la efectele insulinei (un hormon care reglează mișcarea zahărului către celulele din corp), fie nu produce suficientă insulină pentru a menține normale nivelurile glucozei în sânge.
Cu cât mai multă glucoză în sânge, cu atât mai multe eritrocite pătrund în receptorii proteinei hemoglobinei. Această conexiune se menține timp de 3-4 luni, perturbând transportul oxigenului de către hemoglobină prin toate țesuturile.
Hemoglobina glicată ajută nu numai la stabilirea diagnosticului, ci și la controlul tratamentului pentru diabet.
Dacă suferi de diabet zaharat, verifică-ți nivelul glucozei!
Adresează-te la timp la medic. Adoptă un stil de viață sănătos.
Respectă indicațiile medicului.
Hemoglobina glicata (Hb A1c) / Гликированный гемоглобин
Glucoza serica / Глюкоза в крови
Oferta valabilă în toate centrele de recoltare Synevo Moldova.